theqactive 2030

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Midsommar i Sverige

Posted by [email protected] on August 1, 2014 at 1:35 PM Comments comments (0)

Sommaren i Sverige är en ganska magiska sak. Om det finns en tid du verkligen måste besöka Sverige är det på toppen av sommarsäsongen under svensk midsommar. Vad kan du förvänta dig?

 

Inlagd sill att äta, öl och cider att dricka, folkvisor att sjunga, allt skandinaviska och bäst av den svenska landsbygden.

 

Tyvärr för dig, midsommar passerade bara några dagar sedan men det betyder inte att du inte kan delta i någon av de sommar festival kul. Om du vill delta i en midsommar firande, är här vad du behöver:

 

  • Vänner, många av dem. Särskilt välja vänner som gillar att ha kul, massor av det, och äta och dricka.
  • En mycket lång tabell (eller flera kort de sammanfogade). Midsommer måltider serveras traditionellt fest-stil på en fin duk med servetter och bestick.
  • En midsommar stång. Om du inte kan uppföra en tall, kommer att en primitiv kortare en också göra fint.
  • Inlagd sill. Denna svensk mat är ett måste för varje midsommar middag.
  • Aquavit. Denna traditionella svenska dryck är viktigt!
  • Färsk frukt efterrätt, helst en med bär och helst något som ser ut som tårtan.
  • Äta, dricka och dansa runt den Mullvaden tills sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Ganska mycket så länge du kan.

 

Midsommar är seriös verksamhet i Sverige. Det är den viktigaste dagen på året! Midsommarstången spelar en central roll men natten är precis lika mycket om dans som det är om att äta. Inlagd sill är en huvudrätt, soused andra livsmedel inklusive sill, Färskpotatis, gräslök, gräddfil, öl, snaps och de första jordgubbarna för säsongen.

 

Traditionellt ungdomar skulle sätta blomsterbuketter 7 eller 9 under deras kuddar i hopp om att drömma om deras framtida fruar och makar. Vatten från källor som samlats in under midsommar var också tros ha helande krafter.

Basta stranderna i Brasilien

Posted by [email protected] on Comments comments (0)

Brasilien är hett, hett, hett på turism radar med fler människor på väg till dess härliga kuster än någonsin tidigare. Landets stränder är huvudattraktionen, men vilka som är bäst? Medan Brasiliens kust är lång (hela 4,650 miles lång!) och varierande, det finns några stränder som är utan tvekan bättre än andra.

 

Strandkultur är en allvarlig sak i Brasilien, det är därför du kan förvänta dig att uppleva gräddan av stranden medan du är på semester här. Om du efter en bra strand, kolla in dessa nästa gång du är i Brasilien.

 

Porto de Galinhas - Pernambuco

 

Huvud nästan en timmes bilresa från Recife och du kommer att slå Porto de Galinhas, en av Brasiliens mest populära beach resort områden. Denna strand har vunnit massor av utmärkelser som "bästa stranden i Brasilien" och vänder sig främst till de resenärer som uppskattar all inclusive- och massa-turism typ erbjudanden. Det finns bra snorkling här.

 

Ipanema - Rio de Janeiro

 

Rio är det första stopp för många besökande Brasilien och om det är en klassisk men ofta fullsatt strand som du är ute efter, Ipanema är ett utmärkt val. Stranden är lång och kantas av kiosker där du kan köpa drycker i kokosnötsskal och den typiska brasilianska cocktailen, caipirinha.

 

Praia da Pipa - Rio Grande do Norte

 

Denna plats upptäcktes av backpackers på 1970-talet och det verkar de inte lämnade den ensam sedan dess. Det är en välkommen reträtt och oas från närliggande Recife. Rosa klipporna stiger upp ur havet är verkligen något speciellt.

 

Porto da Barra - Bahia

 

Vad du kan förvänta dig att hitta här är små fiskebåtar, gott om volleyboll nät och några bra grillad fisk. Denna strand vetter mot väster som är ovanligt i Bahia men innebär också att solnedgångarna är ganska spektakulärt.

 

CARAIVA - Bahia

 

Du hittar denna strand 30 miles söder om Porto Seguro, en av de mest populära stranden städerna i Bahia. CARAIVA är inte tillgängligt med bil, endast åsna som du ofta höra dånande av sanddynerna medan du bada på stranden. Det finns inte mycket turism men lokalbefolkningen är mycket vänliga.

 


Rss_feed